Wat is wingwave?

Wingwave is een coachingsmethode die werd ontwikkeld door twee Duitse psychologen met als specialisatie stress management. Wingwave staat voor de combinatie tussen wetenschap, verstand en emotie en leert hoe je ook in moeilijke omstandigheden kalm kan blijven.
Stress en angst kan je niet zomaar uitschakelen, maar wel ombuigen in een positieve, zachtere belevenis.

Motio is een van de enige gecertificeerde Wingwave-coaches in België en werkt in de coachings sterk op het activeren van positieve energie en het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden.

Voordelen van wingwave coaching

  • Eerste resultaten worden zeer snel bereikt vanuit deze positieve insteek
  • Cliënten leren eenvoudige technieken in zelfmanagement die steeds gebruikt kunnen worden in stressvolle situaties
  • Deze korte termijn coaching richt zich op een specifieke vraagstelling of problematiek, waardoor 4 tot 6 sessies meestal voldoende zijn

Een tuinier geeft zijn planten de juiste dosis water, meststoffen en verzorging op het juiste moment. Hij weet precies wanneer hij de plant moet laten rusten en wanneer en hoe hij diens groei moet stimuleren. Tijdens de Wingwave coachings werkt Motio op dezelfde manier als de tuinier. We werken met wat er is en zorgen op het juiste moment voor het juiste inspirerend extraatje, zodat de cliënt alles in huis heeft om later zelf aan de slag te gaan en zijn persoonlijke groei zelf kan sturen.

EMDR

In wingwave maken we gebruik van EMDR, een methode die aan de hand van bewust gestimuleerde oogbewegingen negatieve gedachten, angst, stress en flashbacks verbetert.

Uit onderzoek is gebleken dat deze werkwijze erg effectief stressgerelateerde aandoeningen bestrijdt en hoge slaagkansen heeft.