Ina

juni 21, 2019

Boven de wolken – ontspannen op vakantie gaan

Laat vliegangst jouw vakantie dit jaar niet meer verpesten

Kijkt iedereen uit naar de vakantie behalve jij?

Het vakantieseizoen is de beste tijd van het jaar. Of dat zou toch moeten als je niet met dat ongemakkelijke gevoel zou zitten wanneer je aan een vliegreis denkt. Ongeveer 20% van de reizigers is bang om te vliegen. Ben jij een van hen?

  • Wat als het vliegtuig neerstort?
  • Wat als de piloot een fout maakt?
  • Wat als ik ziek word?
  • Het zijn allemaal veelvoorkomende gedachten bij mensen met vliegangst.

Of misschien denk je vooral na over zaken als:

  • De grote afstand tussen jou en de grond?
  • De complexe en verwarrende technologie van een vliegtuig?
  • Een eerdere vlucht waar je turbulentie ervoer?
  • Krantenartikels of films over vliegtuigcrashes?
  • Herinneringen aan vliegtuigrampen zoals 9/11?

Vliegangst brengt vaak ook allerlei vervelende fysieke symptomen met zich mee: nervositeit, koude of zweterige handpalmen, beven, hartkloppingen, verhoogde transpiratie, snelle ademhaling, diarree, misselijkheid en misschien zelfs milde paniekaanvallen?

Vliegangst en logica

Logisch denken kan een beetje soelaas bieden: je weet dat een vliegtuig het veiligste transportmiddel is. Je weet ook dat de goed opgeleide piloten hun vliegtuig door en door kennen, net zoals buschauffeurs meester zijn van hun bus. Ondanks al die logische redeneringen zit de angst nog steeds ergens in je achterhoofd.

Standaard brengen trainingen over vliegangst rationele argumenten aan om te demonstreren hoe veilig vliegen wel is. Dit soort training is vooral geschikt voor mensen die vertrouwen in de piloten of in de technische beveiliging nodig hebben.

Een combinatie van bewuste en onbewuste coaching

Maar vliegangst is niet altijd rationeel te vatten of op te lossen. Daarom is Wingwave-coaching misschien wel iets voor jou. Wingwave-coaching is een zeer effectieve methode waarmee je op een paar sessies van je vliegangst af bent.

De methode is gebaseerd op de laatste bevindingen in hersen- en geheugenonderzoek. Het grote voordeel is dat Wingwave niet enkel op rationele gedachten inspeelt, maar ook inwerkt op je onderbewustzijn. Aan de hand van spiertesten gaan we na waar de oorzaak van jouw angstgevoelens ligt.

We visualiseren samen jouw naderende vakantie en focussen op de momenten van de reis die jou het meeste stress bezorgen. Breekt het zweet jou al uit als je moet aanschuiven voor de paspoortcontrole? Dan werken we systematisch rond dat gedeelte van je reis, tot uit de spiertest blijkt dat je geen stress meer krijgt als je hieraan denkt. Zo gaan we stapsgewijs verder naar de volgende uitdaging – bijvoorbeeld het idee dat je aan boord van het vliegtuig zal gaan. We lokaliseren de negatieve emoties en lossen ze op. Zo verwerken we systematisch elke situatie die jou gedurende de reis stress bezorgt.

Gewoonlijk volstaan 3 tot 5 sessies om de negatieve emoties permanent op te lossen en te verwerken in de hersenen.

Kom je kennismaken

Reservatie: www.motio.as.me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.