Ina

oktober 2, 2018

Wingwave Coaching – wat doet een coachingmethode op de spirituele proeverij?

Dat zullen de ontwikkelaars van Wingwave, twee Duitse psychologen, zich zeker ook afvragen. Hun coachingmethode is toch internationaal erkend en wetenschappelijk onderzocht?

Maar neigt het niet wat naar het spirituele, dat we aan de hand van een spiertest met je onderbewuste praten? Belemmerende overtuigingen en stressoren die in conventionele therapie niet naar boven komen, worden met de spiertest blootgelegd.

Door de REM(Rapid Eye Movement)-bewegingen van de ogen te stimuleren, werken we dan weer negatieve en pijnlijke emoties weg en boren we je innerlijke energiebronnen aan. In een oogwenk dus… Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet per se. Volgende vergelijking kan je helpen om te begrijpen hoe het in zijn werk gaat:

Beeld je in dat je ‘s avonds thuiskomt. Je had al een lange dag, maar op de terugweg deed je nog boodschappen. Je bent zo moe dat je weinig fut hebt om die ook nog eens uit te pakken. Je ploft de boodschappentas neer in de gang. Zou het niet de hemel zijn als er nu iemand je spullen voor je wegzette? Het fruit in de fruitschaal, toiletartikelen in de badkamer, bloemen in een vaas met vers water, de diepvrieserwten in de vriezer, …

De REM-fase ruimt je mentale boodschappentas op

Dat doet het onderbewustzijn met je mentale boodschappentas: alle ontmoetingen, indrukken, ervaringen en gebeurtenissen van de dag worden opgeruimd door je onderbewustzijn. Je gaat gewoon slapen en intussen zetten je hersenen al de boodschappen op de juiste plek. De slaapfase waarin je droomt, de REM-fase genoemd, is jouw eigen kleine nachtelijke psychotherapiesessie.

Maar helaas verloopt het niet altijd even vlot. Omdat je moe bent, vergeet je een boodschappentas in de gang, achter de deur. Drie dagen later begint het te stinken in je appartement.

Met onze emoties is het net zo: af en toe wordt het te veel en dan kan de kleine slaaptherapeut niet meer alles verwerken. Sommige stressfactoren blijven je dwarszitten: de presentatie die je volgende week moet geven, belemmerende overtuigingen over jezelf, onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden die naar boven komen, vliegangst, angst voor de tandarts… Kortom, alles waar je stress van ervaart.

Door dan de REM-fase met Wingwave-coaching op te wekken terwijl je wakker bent, kan je het opruimen van jouw stressoren bewust en actief in gang zetten. Door onderliggende stressfactoren en belemmerende overtuigingen op die manier weg te werken, kan je ook uit vastgeroeste patronen geraken: in plaats van met die zak chips in de zetel te blijven liggen, zal je makkelijker je loopschoenen aantrekken en gaan sporten.

De impact van een vleugelslag of een oogwenk

Wingwave werkt net als het vlindereffect: een klein vlindertje dat op het juiste moment op de juiste plek met zijn vleugels beweegt, veroorzaakt een wervelwind aan de andere kant van de aardbol. Dat doet ook Wingwave: met een minimale actie op de juiste plaats en het juiste moment, krijg je een maximale impact.

Kom dus zeker kennismaken met deze wetenschappelijk onderbouwde, maar toch ook spirituele coachingmethode tijdens de spirituele proeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.