Ina

april 14, 2017

“Binnen 4 uur ligt je carrièreplanning kant-en-klaar op tafel!”

Je hoort en ziet overal reclame over hoe je in eenvoudige stappen via loopbaan coaching je hele carrière kan uitgedokterd hebben. Dat kan, maar het is zeker niet bij iedereen zo. Staar je er niet op blind, iedereen heeft zijn eigen pad en zijn eigen ritme. Het enige dat vaststaat, is dat je er zelf in moet geloven. En dat je ervoor openstaat om aan de slag te gaan.

Hoe weet je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is?

Het kiezen van de juiste persoon om jou te begeleiden is heel erg gevoelsmatig. Zorg er zeker voor dat er een ‘klik’ is tussen jullie beiden, anders zal de zoektocht nog veel moeilijker zijn. Maar voor je op zoek gaat naar een passende coach, is het belangrijk er zeker van te zijn dat je ervoor open staat om met jezelf aan het werk te gaan. Je loopbaan onder de loep nemen vergt niet alleen moed, maar ook flexibiliteit, eerlijkheid, openheid en nieuwsgierigheid. Deze vragen kunnen je helpen na te gaan of jij op het juiste punt in je leven bent om ervoor te gaan:

  • Wil en kan ik mijn comfortzone op dit moment verlaten? Ben ik daar flexibel genoeg voor?
  • Sta ik open voor constructieve feedback en kan ik kritiek ontvangen? Coaching kan namelijk best confronterend zijn.
  • Kan ik eerlijk genoeg tegenover mezelf zijn? Wil ik leren nieuwe perspectieven te ontdekken?
  • Sta ik er echt voor op en een nieuw beeld van mezelf te tekenen en er daarna alles aan te doen om dat beeld tot realiteit te maken?
  • Ben ik nieuwsgierig genoeg om mijn vaste patronen los te laten en nieuwe dingen te leren?

Heb je positief geantwoord op al deze vragen?

Proficiat, dan ben jij klaar om je loopbaan een nieuwe richting te geven. Heel veel succes! Het wordt niet altijd even makkelijk, maar geef niet op, je komt er wel. Zeker met de juiste coach. Neem gerust contact met me op om te kijken of het klikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.