Ina

maart 27, 2017

Wanneer heb je je harde schijf voor het laatst leeggemaakt?

Als je computer trager en trager wordt, wat doe je dan?

Misschien ga je eerst kijken of je te veel applicaties hebt open staan, en sluit je wat je niet nodig hebt. Dat help voor een tijd, maar dan blijkt dat sommige van je programma’s niet meer op de juiste manier werken. Je laat een antivirusprogramma lopen, maar het programma vindt geen virus. Je moet vaker en vaker met control-alt-delete een nieuwe start afdwingen, tot je computer helemaal crasht en je er een expert moet bijhalen.

Deze expert vertelt je dat je hard schijf helemaal vol staat en raadt je aan deze leeg te maken en oude documenten in verschillende mappen te stoppen en te archiveren.  Om te vermijden dat dit nog een keer gebeurt, ga je nu je eigen methode ontwikkelen om je files na te kijken en op tijd op te slagen of te wissen.

Hoe doe je dat nu als je zelf ervaart dat je trager en vermoeider wordt?

In het begin sluit je de applicaties sociale contacten en vrijetijdsactiviteiten en heb je weer meer energie over om weer aan de eisen van je werk en je familie te voldoen.

Je gaat misschien naar je huisarts omdat je geplaagd wordt door migraine, hartkloppingen, maagpijn of een slechte spijsvertering, maar lichamelijk blijkt alles met jou in orde te zijn.

Maar toch, het weekend is niet meer voldoende om te herstellen en je op maandag fris en monter aan de nieuwe week te laten beginnen. Je moet vaker en vaker je opstart afdwingen.

Roep nu al een Coach in!

Samen kunnen we aan de opkuis van jouw harde schijf beginnen. We gaan kijken wat de bronnen zijn waar jij energie uit put en waar je energie wegvloeit.  We proberen te achterhalen welke gedachten en gedragingen, activiteiten en vaardigheden naar jouw persoonlijk archief mogen, wat je in je leven wilt behouden en wat je verder wilt ontwikkelen.  We ontwikkelen samen een plan dat je leert om op tijd jouw harde schijf na te kijken, en dat je als uitvalsbasis voor de toekomst kan leren gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.